diumenge, 5 de febrer del 2012

Infants amb altes capacitats.

En la següent entrada us mostraré el treball que hem realitzat per l’assignatura de Trastorns del desenvolupament sobre la temàtica de les Altes Capacitats, especialment com afecta en la població infantil. Aquest treball esta format per dues fases, la primera serà el visionat del documental que hem realitzat de manera grupal en el qual pretenem desmentir algunes de les creences irracionals existents en la nostra societat en l’àmbit cognitiu, social, entre d’altres. A més a més, hem proposat el tractament educatiu que els haurem d’oferir a aquests infants.

La segona fase d’aquest treball consisteix en una dinàmica en la qual pretenem que els nostres companys de manera més pràctica, lúdica i amb un rol més actiu realitzin tot un recull d’activitats, que prèvia i acuradament haurem plantejat. La nostra finalitat ha estat que siguin variades, entretingudes, preparar un material que doni suport a aquestes, sigui atractiu i cridaner per tal de motivar i incitar a la participació. A més a més, pensem que la realització d’aquestes en petits grups fonamentarà un treball cooperatiu, afavorirà un enriquiment mutu i permetrà que tots els participants es sentin més còmodes.

Cal destacar que per idear aquesta proposta i poder portar-la a la pràctica hem hagut de realitzar un gran treball en grup, tan de reflexió conjunta, com de recerca d’informació, de cercar els recursos i infraestructures necessàries per portar a la pràctica aquesta idea. Però abans d’iniciar la gravació del documental, vam haver de consensuar i de confeccionar un guió en el qual es relatessin totes les escenes que formarien aquest i els diàlegs que hi apareixerien.

El guió en el qual hem seguit per l'elaboració del vídeo és el següent:
Guió vídeo_Trastorns_22019




El documental sobre Altes capacitats és el següent:



La dinàmica que vam dissenyar va ser la següent:







A tall de conclusió, m'agradaria destacar que aquest ha estat una feina que ha resultat força controvertida. En primera instancia, ens va agradar degut a l'originalitat d'aquesta i la possibilitat d'expressar uns continguts teòrics de manera més creativa i lliure. També voldria destacar que degut al gran nombre d'hores i de recursos que necessitevem per la realització d'aquest ens van sorgir alguns petits contratemps, però cap que no fos superable.

Cal destacar que gràcies a aquest projecte hem aprés molt sobre els infants amb altes capacitats, posant en pràctica tota una sèrie d'habilitats i competències que habitualemnt no es posen en pràctica, essent així un treball que ens ha produit gran satisfacció tan la seva elaboració com el resultat d'aquest. D'aquesta manera, encara que som molt conscient que és millorable, peròdegut a la singularitat i al esforç empleat en aquest ens sentim orgulloses d'haver superat obstacles com la timidesa i l'inhibició. A més a més, personalment crec que amb aquest tipus de metodologia, el resultat que presentem als nostres companys els resultarà més innovador, menys monoton, més lúdic, estimulant així la seva motivació i participació activa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada